koppie koppie Eibergen leerbegeleiding  
 

Eerst bewegen, dan leren

Leren begint met het in balans zijn van het lichaam. Wanneer een kind zijn lichaam nog niet onder controle heeft en het voor hem onmogelijk is om stil te zitten of stil te staan, komt het kind niet aan leren toe. Dit kan grote gevolgen hebben voor de cognitieve ontwikkeling van een kind.

Het programma “Eerst bewegen, dan leren” van het INPP biedt kinderen en hun ouders een reeks van bewegingen aan die van invloed zijn op het leren beheersen van het lichaam. Want is het lichaam in balans, dan gaat het leren steeds beter!

Hoe werkt het?
Tijdens de eerste sessie zal ik een test afnemen, om te kijken wat de beginsituatie is. Rekenen en taal komen bij deze test niet aan bod, maar ik kijk naar hoe het lichaam reageert op bepaalde bewegingen.

Het programma staat vast; er is een vaste volgorde voor de oefeningen. Er zullen geen oefeningen worden overgeslagen of worden versneld. Het lichaam heeft tijd nodig om aan oefeningen te wennen. De duur van het programma “Eerst bewegen, dan leren” is minimaal negen maanden.

Om de vier tot acht weken plannen we een bijeenkomst waarin je samen met je kind bij mij komt. We kijken dan samen hoe de vorderingen zijn en worden de nieuwe oefeningen uitgelegd. Mijn verwachting van jou en jouw kind is dat er thuis trouw iedere dag tien minuten geoefend wordt.
Het programma zal worden afgesloten met dezelfde test als waar we mee begonnen zijn.

Is jouw kind 7 jaar of ouder en heb je interesse in dit programma, klik dan hier om een e-mail te sturen met behulp van het contactformulier.

Dit programma is een neuromotorisch ontwikkelingsprogramma voor scholen van INPP, maar ook bijzonder goed in een individueel traject in te zetten.

Koppie-Koppie Koppie-Koppie Koppie-Koppie Koppie-Koppie Koppie-Koppie Koppie_Koppie
Copyright © 2012-2018 koppie koppie Eibergen / Webdesign Peter Janssen